Skip to main content
Remco van Lokven Stress Coaching en Training

“Is dit het nou?”

Ik stelde mezelf deze vraag terwijl ik tegen mijn favoriete boom in het bos zat terwij de tranen over mijn wangen rolden. Middenin mijn tweede burn-out was het tijd voor verandering. Het kon niet langer zo. Dus doorliep ik een intens proces van zelfherontdekking, geleid door mijn eigen gevoel.

Fysiek, mentaal en emotioneel heb ik mezelf opnieuw uitgevonden. Door me te verdiepen in de fysiologie van stress, meer te bewegen, te stoppen met roken en drinken, en bewuster te eten, begon ik een lichter leven te omarmen. Met hulp van therapeuten en coaches leerde ik luisteren naar mijn hele lichaam, niet alleen naar dat kritische stemmetje in mijn hoofd.

Nu voel ik me sterker dan ooit. Kleine stapjes, maar met een blijvend effect. Ik heb geleerd dat mijn beste leven begint wanneer ik in balans ben, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Ik omarm mijn stress, werk ermee in plaats van ertegen.

Het draait niet om perfectie; ik leer nog elke dag bij. Maar door goed voor mezelf te zorgen en open te staan voor mijn gevoel, verloopt alles zoveel soepeler. En geloof het of niet, mensen vinden me (soms) nog leuk ook!”

Remco van Lokven Stress en Burnout Coaching en Training
Remco van Lokven Stress Coaching en Training
Remco van Lokven Stress Coaching en Trainingx

Meer over Remco

 • Mijn dochter Amber is mijn alles. Samen genieten we van allerlei activiteiten, en ik ben ontzettend trots op haar. We delen de opvoeding in co-ouderschap.
 • Als ik enthousiast ben, gaat mijn energiepeil omhoog en praat ik zonder te stoppen. Ik krijg nooit genoeg van boeiende gesprekken en kan uren aan de telefoon hangen.
 • Mijn huid is een plakboek van herinneringen, vol met betekenisvolle tatoeages. Vraag me gerust naar het verhaal achter een van mijn tattoos!
 • Boulderen is mijn passie; het helpt me mijn hoofd leeg te maken en biedt eindeloze uitdagingen.
 • Muziek is mijn levensader, van country tot metal en van new wave tot filmsoundtracks. Tijdens concerten laat ik me graag emotioneel meeslepen.
 • Ik ben niet de handigste persoon; mijn onhandigheid heeft me al eens bij de eerste hulp gebracht.
 • Ondanks mijn werk als vitaliteitscoach kan ik enorm genieten van friet en bittergarnituur.
 • Ik ben altijd in beweging en coach het liefst buiten in de natuur, waar rust en nieuwe inzichten samenkomen.
 • Humor is een essentieel onderdeel van mijn leven en werk; het maakt moeilijke onderwerpen lichter en helpt stress te verminderen.
 • Ik houd van nieuwe uitdagingen en wil je helpen groeien door je uit je comfortzone te halen.
 • Net als iedereen ben ik niet perfect en maak ik fouten. Ik deel graag mijn ‘oepsmomentjes’ om te leren relativeren en te lachen.