Skip to main content

Remco van de zaak

Remco van Lokven Stress Coaching en Training

De roze olifant in je bedrijf

Als ondernemer zijn er enkele cruciale aspecten: je wilt dat je bedrijf soepel draait, dat je medewerkers gemotiveerd en enthousiast zijn, en dat ze gezond en gelukkig op het werk verschijnen. Goed personeel vinden wordt steeds uitdagender, en potentiële werknemers hechten waarde aan aspecten zoals thuiswerkmogelijkheden, zinvol werk en aandacht voor werkplezier en gezondheid.

Misschien heb je al te maken gehad met langdurig verzuim door stress of burn-out. Het regelen van vervanging, extra werkdruk voor collega’s, en de kosten die ermee gemoeid zijn, kunnen een flinke last zijn. Hoe heb je dit aangepakt? Heeft je hr-manager ingegrepen? Heb je zelf ondersteuning geboden aan je medewerker? En waren er signalen die al eerder opgemerkt hadden kunnen worden?

Om een goed beeld te krijgen van het werkplezier, de stressniveaus en de vitaliteit van je personeel, kan het waardevol zijn om een externe consultant in te schakelen. Een deskundige die snel en efficiënt advies kan geven over de gezondheid van je team en mogelijke verbeterpunten, zonder dat je meteen een uitgebreid programma hoeft op te starten. Wat je nodig hebt, is een Remco van de Zaak!

Wat doet een Remco van de zaak

Tijdens een uur durende strategiesessie bespreken we samen de huidige stand van zaken van je bedrijf, de uitdagingen in je sector en je langetermijndoelen op het gebied van werkplezier en vitaliteit. Daarna ga ik in gesprek met je personeel, via korte (online) coachingssessies van 30 minuten, om hun werkplezier en stressniveaus te bespreken en hen minstens één bruikbare tip te geven.

Op basis van deze gesprekken geef ik advies over wat jouw team nodig heeft om met meer plezier en minder stress te werken. 

Dit advies is altijd op maat gemaakt en omvat vaak coaching, training voor medewerkers en leidinggevenden, en consultancy. Bovendien zorg ik ervoor dat de resultaten meetbaar zijn, zodat we op basis van feiten kunnen blijven praten over de vooruitgang van je bedrijf.

Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de complexiteit van de uitdagingen, kan ik ook samenwerken met strategische partners om binnen een kwartaal een gedetailleerd plan van aanpak te ontwikkelen en de eerste positieve veranderingen binnen je organisatie te zien.

Wat levert een Remco van de Zaak op?

  • Inzicht in hoe het écht met je bedrijf is gesteld op het gebied van werkplezier, stress en vitaliteit.
  • Blijer, gemotiveerder en gezonder personeel
  • Je hele bedrijf leert dezelfde taal te spreken rondom stress en vitaliteit, van de stagiaire tot aan de directeur.
  • Besparing in verzuimkosten, inschakelen bedrijfsartsen, verzuimcoördinatoren

Zij gingen je voor

Remco, is een sympathieke coach die het beste met zijn cliënt voor heeft. Hij is gemakkelijk om mee te praten en kan putten uit eigen ervaringen, iets wat ik belangrijk vind, want theorie en praktijk verschillen nogal eens. Ik zou in de toekomst zeker van jou diensten gebruik blijven maken mocht dat in de toekomst nog nodig blijken!

Rik

Remco's help was great! . I learned how to reduce my stress through breathing and mindfulness exercises . I had also many walking sessions with Remco. They were very helpful in reflecting and counseling on my personal and work life. My ability to set boundaries has improved and I can now manage stress with a lot less less impact on my mental and physical health.

Mohamed

Werken met Remco is zinvol, confronterend en zet je aan het denken. Hij zet je denkpatronen en ideeën over ‘hoe het moet’ op losse schroeven. Ik ben erachter dat ik niet altijd een richting moet hebben, dat het even niet weten soms ook mag. Remco neemt je serieus in wat je ervaart, maar weet ook de luchtigheid te bewaren om verder te kunnen.

Sanne

Het was erg fijn dat we tijdens de sessies in de natuur wandelden. Remco is open over zijn eigen ervaringen, wat mij veel steun en herkenning gaf. Het grootste verschil na dik 4 maanden coaching is het vertrouwen dat ik weer in mijzelf heb. Remco liet mij daarnaast ook inzien dat wat ik doe, gewoon goed is.

Lotte

Jouw beurt om in actie te komen

Stapje voor stapje sterker worden. Rust, energie, betere beslissingen en meer humor terug in je leven brengen. En het belangrijkste, weer de persoon worden die jij graag wil zijn. Sterker uit je stress komen. Laten we samen aan een lichter leven werken, je verdient het.